Circulatia rutiera pe drumul national (DN) 7 C este inchisa de marti, intre Balea Cascada (judetul Sibiu) si Piscu Negru (judetul Arges), a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), trasnmite News.ro.

Potrivit meteorologilor, la Balea Lac stratul de zapada masoara 16 centimetri. Reprezentantii CNAIR au anuntat ca circulatia rutiera pe DN 7 C - Transfagarasan a fost inchisa pana la o data ce va fi comunicata ulterior.

"Decizia inchiderii acestui sector de drum a fost luata in conformitate cu Regulamentul de functionare a DN 7C Transfagarasan (...), dar si din cauza conditiilor meteo nefavorabile din ultima perioada, care pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stanci, alunecari de teren, pericol de polei, etc", au anuntat reprezentantii CNAIR.

Astfel, soferii nu mai pot circula cu masinile intre Balea Cascada (judetul Sibiu) si Piscu Negru (judetul Arges). La Balea Cascada, drumarii au instalat deja panourile care anunta inchiderea traficului.

Transfagarasanul este inchis anual, in perioada iernii, cand circulatia rutiera nu se mai poate desfasura in siguranta.

Potrivit meteorologilor, la Balea Lac stratul de zapada masoara 16 centimetri si continua sa ninga. In plus, temperaturile sunt negative si pe durata zilei. In timpul iernii, vantul viscoleste zapada, iar pe sosea se formeaza troiene de cativa metri.

Cat Transfagarasanul este inchis circulatiei rutiere, la Balea Lac se ajunge doar cu telecabina, de la Balea Cascada.