Un numar de 17 perchezitii au loc, marti, la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu, la Casa de Asigurari de Sanatate Gorj, la domiciliile mai multor medici si asistente, precum si la cabinete private, dar si la un agent de politie din Bucuresti, intr-un caz de internari fictive si eliberari de retete false, cu un prejudiciu de 400.000 de lei, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

"Perchezitiile au loc la Spitalul Judetean de Urgenta Gorj, sectia de oncologie, doua societati private de ingrijiri medicale la domiciliu din Gorj, domiciliile mai multor medici si asistente de la Spitalul Judetean de Urgenta Gorj, cabinete medicale private, Casa de Asigurari de Sanatate Gorj si un agent de politie din Bucuresti", au spus sursele citate.

Parchetul instantei supreme a anuntat, marti dimineata, ca mai multi procurori fac cercetari intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de inselaciune, abuz in serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals si fals in declaratii.

"Ofiteri ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectueaza 17 perchezitii domiciliare pe raza judetului Gorj si a municipiului Bucuresti, la sediul unor institutii publice si societati comerciale, precum si la domiciliile/resedintele persoanelor implicate in savarsirea infractiunilor mentionate mai sus", arata reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Anchetatorii sustin ca, in perioada 2008 - 2016 a fost creat un mecanism infractional in scopul fraudarii bugetului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Gorj, prin internarea fictiva de pacienti, emiterea de prescriptii medicale in fals si consemnarea nereala a acordarii de ingrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate partial.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit pana in prezent se ridica la suma de aproximativ 400.000 lei, precizeaza procurorii.

Ei mai arata ca au beneficiat si de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si de cel al Brigazii Speciale de Interventie din cadrul Jandarmeriei Romane.