Compania aeriana Blue Air a deschis, luni, o baza operationala pe Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj, a sasea din Romania, unde a alocat o aeronava Boeing 737-800, cu o capacitate de 189 locuri, pentru a creste frecventa pe destinatia Bucuresti - Otopeni, transmite Mediafax.

Directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu, a declarat, luni, ca dezvoltarea bazei faciliteaza si crearea de noi locuri de munca, tinta companiei fiind ca 100% din personal sa fie local.

"Blue Air a deschis noua baza operationala pe Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj, a sasea din Romania, prin alocarea unei aeronave Boeing 737-800, cu o capacitate de 189 locuri. Compania investeste semnificativ la nivel local, toate entitatile economice din Transilvania beneficiind de angajamentul companiei noastre. Totodata, dezvoltarea bazei noastre faciliteaza si crearea de noi locuri de munca, tinta noastra fiind ca 100% din personalul nostru de la Cluj sa fie local. Blue Air este o companie romaneasca, ceea ce inseamna ca ne platim taxele in Romania, iar dezvoltarea noastra la Cluj aduce de la sine cresterea contributiilor la bugetul local, participand astfel activ la dezvoltarea armonioasa a regiunii", a spus Constantinescu.

Directorul Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj, David Ciceo, a declarat la randul sau ca alocarea primei aeronave Blue Air pentru baza operationala de la Cluj aduce frecvente crescute pe destinatia Bucuresti - Otopeni, de la 4 la 12 zboruri pe saptamana, precum si o noua destinatie, spre Birmingham (Marea Britanie) incepand cu 16 decembrie 2016.

Odata cu deschiderea sezonului de vara 2017, Blue Air va aloca a doua aeronava 737-800 si va adauga patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj catre Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) si Hamburg (3 iunie).

Din 15 iunie 2017, un alt zbor intern va conecta Clujul de litoralul Marii Negre, mai exact de Constanta.

Blue Air si-a inceput operarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca in data de 3 iunie 2016, prin deschiderea zborurilor catre Bucuresti, Liverpool si Dublin, iar de la 1 octombrie a introdus un zbor triangular intre Cluj-Napoca - Timisoara - Iasi.