Postasii protestatari de la Cluj l-au asteptat, luni, timp de trei ore, pe premierul Dacian Ciolos in fata USAMV, cerandu-i demiterea conducerii Companiei de stat Posta Romana, insa primul-ministru nu a putut oferit un raspuns, informeaza Mediafax.

Peste o suta de angajati ai Postei de la Cluj s-au adunat, luni, la intrarea in curtea USAMV, unde Dacian Ciolos participa la inaugurarea Institutului de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, si au asteptat acolo trei ore.

La iesire, premierul s-a oprit sa discute cu protestatarii, acestia cerandu-i demiterea conducerii Companiei de stat Posta Romana.

Liderul de sindicat de la Cluj, Carol Sinka, a declarat ca de trei zile, de cand postasii au intrerupt activitatea, nicio autoritate nu s-a intalnit cu protestatarii.

"Activitatea din Posta nu mai poate continua in actulalele conditii. Va rog sa demiteti conducerea Companiei Posta Romana pentru a se dezamorsa situatia", i-a spus liderul de sindicat premierului.

In replica, acesta a afirmat ca a discutat, in urma cu cateva zile, cu ministrul Comunicatiilor si i s-a spus ca negocierile sunt in curs de desfasurare cu sindicatele. Premierul a afirmat ca asteapta rezultatul acestor discutii, iar daca va fi nevoie, se va implica si Guvernul.

"Exista un Consiliu de Administratie care are un contract si trebuie sa-si asume anumite obligatii. Nu va pot da eu azi un raspuns", a spus Ciolos.

Dupa plecarea acestuia, sindicalistii s-au declarat nemultumiti de discutie, deoarece nu au primit un mesaj concrect legat de problemele cu care se confrunta.

Vineri, postasii au dat foc, in timpul unui protest la Cluj-Napoca, ofertei salariale a conducerii Posta Romana, cerand demisia acesteia si amenintand cu declansarea grevei generale.

Peste 15.000 de oameni protesteaza in toata tara si ameninta cu greva generala.