O femeie in varsta de 49 de ani a murit dupa ce s-a aruncat de la etajul IV al unui bloc de garsoniere cuprins de flacari, din orasul Buhusi, informeaza Agerpres.

Incendiul a izbucnit duminica spre luni noaptea, interventia pompierilor determinand ca flacarile sa nu se extinda si la alte garsoniere si sa se inregistreze pagube materiale doar in locuinta unde s-a declansat focul.

"Pompierii au reactionat imediat pentru ca sediul detasamentului este situat in preajma blocului de locuinte, dar victima, probabil cuprinsa de panica, sarise in gol", a declarat capitanul Andrei Grecu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Potrivit acestuia, alte zece persoane din incinta blocului s-au autoevacuat.

"In prezent se fac cercetari privind cauza declansarii incendiului, dar cel mai probabil acesta nu ar fi fost declansat de vreo defectiune electrica, ci de utilizarea focului deschis in spatii inchise, de la o tigara, de la o candela", a mai spus capitanul Andrei Grecu.

Tot in cursul noptii de duminica spre luni, un puternic incendiu s-a declansat in Piata Agroalimentara din Comanesti.

"Nu s-au inregistrat victime omenesti, dar desi pompierii au intervenit rapid, pagubele materiale sunt mari. Primele cercetari atesta faptul incendiul ar fi fost declansat de un scurtcircuit electric", a precizat pentru AGERPRES primarul Comanestiului, Viorel Miron