Asociatia Colectiv a aprins un proiector in fata clubului, duminica seara, la 22.32, ora la care a izbucnit incendiul, acesta simbolizand "o lumina catre infinit", potrivit presedintelui asociatiei, Eugen Iancu, citat de Mediafax.

"E un proiector pe care am tinut neaparat sa il aprindem la ora 22.32, cand s-a intamplat incendiul. E o lumina catre infinit. Am instalat si monumentul acela, un zbor al unui inger care se ridica si aceasta raza de lumina care sa ne aduca aminte de copiii nostri care au murit aici. De maine incolo cu siguranta toata lumea ne va uita pentru ca, nu-i asa, urmeaza alegerile si vom vedea la televizor cum Colectiv dispare. As vrea sa vad cati politicieni vin cu proiecte, cu planuri legate de nenorocirea asta, care sa provoace schimbari. Eu cred ca nu vom auzi prea multi politicieni. Sa nu uitam ca pe listele partidelor, la toate partidele, sunt fosti ministri de sanatate care nu au nicio problema cu faptul ca au condus acest minister care e o catastrofa. Sunt convins ca nu s-a schimbat mare lucru. Pe ici, pe colo, s-au schimbat niste legi, cateva lucruri in avantajul pacientilor, dar eu cred ca era nevoie de mult mai mult. Spitalele sunt tot cum sunt, medicii in continuare neaga faptul ca in spitale se moare din cauza bacteriilor. Eu nu am vazut o sala de spectacole nou construita, nu am vazut un spital nou. Nu cred ca s-au intamplat prea multe", a declarat Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv.

Eugen Iancu a facut, vineri, un apel catre patronii de cluburi ca duminica, la ora 22.32, sa tina un moment de reculegere si "sa ridice o raza de lumina spre cer".