Un monument dedicat memoriei celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv a fost dezvelit duminica la locul unde in urma cu un an s-a produs tragicul eveniment.

Monument in memoria victimelor de la ColectivFoto: Agerpres

La momentul dezvelirii au participat parinti, rude, prieteni ai celor care au murit in urma incendiului. Alaturi de acestia s-au aflat Principesa Margareta, Principesa Maria si Principele Radu, relateaza Agerpres.

Monumentul care reprezinta un inger a fost realizat de artistul Elena Surdu Stanescu.

"Nu trebuie ca moartea atator copii sa se fi intamplat degeaba, fara urmari. De fapt, urmari nu prea avem. Atunci macar un monument. El va fi mutat putin mai incoace. Este asezat deocamdata provizoriu. Sper sa reprezinte lumina. In viziunea noastra asta este - speranta, lumina. Aici au murit, de aici se inalta. Noi speram ca se vor schimba niste lucruri", a afirmat Eugen Iancu, tatal unuia dintre tinerii care au murit in urma incendiului de la Colectiv, dar si reprezentant al Asociatiei Colectiv.

Intrebat daca s-a schimbat ceva in anul care s-a scurs de la tragedie, el a raspuns: "Foarte putin, speram in continuare intr-o schimbare mai puternica".

Potrivit unui comunicat de presa al Patriarhiei, duminica in curtea bisericii Sfantul Nicolae - Brosteni va fi sfintit un monument dedicat memoriei victimelor acestui tragic eveniment.

De asemenea, in fata Clubului Colectiv va avea loc slujba parastasului pentru toti cei decedati in urma incendiului.