Unul dintre cei doi oameni ai strazii care au fost incendiati la Galati a murit, in noaptea de vineri spre sambata, la Spitalul Floreasca din Capitala. Barbatul avea arsuri de gradele I, II si III pe 65 la suta din suprafata corpului, transmite News.ro.

Pacientul care a fost transferat marti de la Spitalul Judetean de Urgenta Galati la Spitalul Floreasca din Capitala, a murit, sambata, la ora 1.00, a declarat, pentru News.ro, medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca.

Pacientul cu arsuri de gradele I, II si III pe 65 la suta din suprafata corpului a fost intubat inca de la internare.

Un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Galati a intervenit, pe 21 octombrie, intr-un cartier din municipiul Galati, pentru a acorda primul ajutor in cazul celor doi barbati, in varsta de 49, respectiv 59 de ani, oameni ai strazii, care au suferit arsuri, dupa ce au fost incendiati.

Ulterior, barbatii au fost transportati la spital. Unul dintre ei a fost internat in stare grava la sectia de terapie intensiva, in timp ce starea celuilalt, cu arsuri pe 21 la suta din suprafata corpului a fost stabila inca de la internare.

Un barbat retinut pentru tentativa de omor in cazul celor doi oameni ai strazii stropiti cu benzina si incendiati la Galati a fost arestat preventiv, miercuri, de Tribunalul Galati

Magistratii au admis propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 30 de zile formulata pe numele lui Stefan Alexandru.

In varsta de 49 de ani, Stefan Alexandru este cercetat pentru infractiunea de tentativa de omor calificat savarsita in cazul a doi oameni ai strazi, prin cruzimi, incadrare care urmeaza sa fie schimbata in urma decesului uneia dintre victime.

Pe baza imaginilor suprinse de camerele de supraveghere de la societatile comerciale din cartierul unde a avut loc incidentul, anchetatorii au format un cerc de suspecti si l-au identificat marti pe barbatul de 49 de ani.

"El a fost audiat de procurori, si-a recunoscut infractiunea, a precizat ca a avut un conflict anterior cu una dintre cele doua victime, fiind acuzat de aceasta ca i-ar fi sustras niste haine pe care si le pastra in adapostul respectiv, iar in noaptea respectiva trecand prin zona in care cele doua victime dormeau acoperite de cartoane a luat hotararea sa le aprinda adapostul pentru ca victima cu care avusese acel incident, acea discutie, sa nu mai faca acest lucru atunci cand il vede prin cartierul respectiv", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Galati, Liliana Istrate.

Totodata, barbatul le-a spus anchetatorilor ca in noaptea de 20 spre 21 octombrie nu era sub influenta alcoolului si ca a aprins deplin constient hartiile de ziar si le-a pus pe adapostul celor doi oameni ai strazii.