Un turist american in varsta de 20 de ani a fost atacat de un urs, sambata, in zona Pietrele lui Solomon din municipiul Brasov, el fiind preluat de un echipaj SMURD si transportat in stare stabila la spital, anunta News.ro.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, Ciprian Sfreja, a declarat ca turistul american, in varsta de 20 de ani, a fost atacat de un urs in zona Pietrele lui Solomon din municipiul Brasov.

Tanarul are o plaga muscata de doi-trei centimetri la bratul stang si a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov.

Sfreja a precizat ca starea turistului ranit de urs este stabila.

Pietrele lui Solomon este o zona frecventata de turisti si brasoveni.

UPDATE: Jandarmii si politistii monitorizeaza zona unde turistul american a fost atacat de urs

Jandarmii continua sa patruleze in zona Pietrele lui Solomon, unde un tanar turist american a fost atacat de urs, alaturi de colegii de la Politia Brasov, informeaza purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Brasov, Ciprian Aldea, citat de Agerpres.

De asemenea, jandarmii montani vor patrula pe traseele din zona cu un ATV pentru a-i informa pe turisti despre incidentul care a avut loc sambata, dar si pentru a verifica zona.

Turistul atacat de urs a ajuns la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta pentru a i se curata rana de 2-3 cm de la antebratul stang, dupa care va fi transportat la Spitalul de Boli Infectioase pentru vaccinul antirabic.

Se va reintoarce la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, la sectia Chirurgie Plastica, pentru continuarea tratamentului, potrivit medicilor de la Spitalul Judetean.

***

In luna iulie, un barbat de 64 de ani, aflat la plimbare in cartierul brasovean Racadau, a fost atacat de un urs, fiind transportat la spital. Doua zile mai tarziu, ursul a atacat din nou in acelasi loc, sfasiind un caine care sarise sa isi apere stapanul. In aceste conditii, specialistii au stabilit ca ursul trebuie impuscat deoarece va continua sa atace. Animalul a fost impuscat de catre vanatori, dupa obtinerea aprobarii necesare de la Ministerul Mediului.

Si in 19 iunie, un barbat de 60 de ani, care culegea ciuperci in zona Dambu Morii din Brasov, a fost atacat de un urs, in timp ce in 28 mai, exact in aceeasi zona, un tanar de 19 ani a fost atacat si el de urs. Ambii barbati au scapat cu viata.