Presedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat, vineri, la Masa Tacerii, celebra lucrare a lui Constantin Brancusi, desi in apropiere exista un mesaj prin care turistii sunt rugati sa evite contactul cu operele, relateaza Mediafax.

Klaus Iohannis la Masa TaceriiFoto: Radio Targu Jiu

Klaus Iohannis a participat, vineri, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bataliei de pe Jiu, din octombrie 1916.

Dupa evenimentul care a avut loc in apropierea Coloanei Infinitului, presedintele Romaniei a acceptat invitatia autoritatilor locale si a vizitat si operele din Parcul Central.

La Masa Tacerii, seful statului s-a fotografiat in timp ce statea pe unul dintre scaune, desi la cativa metri de opera era afisat mesajul: "Stimati vizitatori, sa pastram intacta mostenirea Brancusi pentru generatiile urmatoare. Va rugam sa evitati contactul cu operele!".

Politistii locali sustin insa ca doar persoanele care se urca pe opere, cu picioarele, pot fi amendate.

sursa foto: Radio Targu Jiu

"In Parcul Central sunt amplasate placute care interzic urcatul cu picioarele pe operele de arta. Nu a avut loc nicio contraventie in cazul de fata", a declarat pentru Mediafax, Alexandra Petrita, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Targu-Jiu.

Reprezentantii Primariei Targu-Jiu au precizat ca exista si o hotarare de Consiliu Local care prevede situatiile in care pot fi aplicate sanctiuni.

"Cea mai buna explicatie poate fi data de Politia Locala, care are hotararea de Consiliu Local privind operele lui Constantin Brancusi, pe care le are in paza. Politia Locala este in masura sa catalogheze acest gest", a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Targu-Jiu.

Jurnalistii i-au cerut explicatii presedintelui Klaus Iohannis pentru acest gest, insa seful statului a refuzat sa faca declaratii.