Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, ca neintemeiata, cererea fostului premier Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul de doctor in drept, potrivit Agerpres.

Victor Ponta, avocatFoto: Agerpres

Decizia nu este definitiva.

Separat de acest proces, Victor Ponta a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de anulare a ordinului ministrului Educatiei.

Pe 1 august, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului stiintific de doctor in drept lui Victor Ponta.

'Se retrage titlul stiintific de doctor in domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de catre Universitatea din Bucuresti, conferit prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 5663 din 15.12.2003', se arata in ordinului emis de Mircea Dumitru.

Ordinul ministrului Educatiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU in data de 27 iulie, prin care s-a confirmat ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat.

Ponta a atacat decizia ministrului Educatiei in instanta si, in urma acestui proces, Baroul Bucuresti a suspendat discutiile privind excluderea fostului premier din avocatura.