CNAS cere unitatilor medicale sa afiseze informatiile privind tariful serviciilor decontate in loc vizibil

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 28 octombrie 2016, 16:01 Actualitate | Esenţial


CNAS
Foto: cnas.ro
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) cere furnizorilor de servicii medicale care au contract cu institutia sa afiseze, la loc vizibil, informatiile privind pachetele de servicii medicale si tarifele corespunzatoare serviciilor contractate.

"CNAS solicita furnizorilor de servicii medicale aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate sa afiseze in incintele in care isi desfasoara activitatea, la loc vizibil, pe suport de hartie sau prin sisteme de afisaj digital, informatiile privind pachetele de servicii medicale si tarifele corespunzatoare serviciilor contractate", transmite institutia, potrivit Mediafax.

Afisarea informatiilor este o obligatie a furnizorilor de servicii medicale, prevazuta in Contractul-cadru pentru anii 2016 - 2017 (HG 161/2016, cu modificarile si completarile ulterioare), a carei neindeplinire poate fi sanctionata de casele de asigurari de sanatate. Astfel, CNAS a trimis caselor de asigurari de sanatate machetele pentru afisarea informatiilor, urmand ca acestea sa fie puse la dispozitia furnizorilor de servicii medicale in termen de trei zile lucratoare.

"Afisarea acestor informatii are ca scop cresterea gradului de informare a pacientilor referitor la serviciile medicale si tarifele decontate decontate fiecarui furnizor in parte de sistemul de asigurari sociale de sanatate. Machetele pe care le vor afisa furnizorii includ si un anunt care instiinteaza ca pentru serviciile decontate de casa de asigurari de sanatate nu se pot solicita, sub nicio forma, plati suplimentare de la asigurati", sustine Radu Gheorghe Tibichi, presedintele CNAS.960 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă