O grupare specializata in inselaciuni prin metoda ''accidentul'' a fost destructurata, in cadrul actiunii fiind efectuate perchezitii in Bacau si Dambovita, la domiciliile suspectilor si in doua penitenciare, se arata intr-un comunicat al IGPR, citat de Agerpres.

''Politistii au efectuat 10 perchezitii in doua penitenciare si la locuintele unor persoane banuite de talharii si inselaciuni prin metoda 'Accidentul', prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 400.000 de lei. Au fost ridicati aproape 60.000 de lei, zeci de telefoane, laptop-uri si bijuterii, iar fata de sase persoane s-a luat masura retinerii'', se arata in comunicatul IGPR.

Conform sursei citate, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bacau si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane au efectuat, joi, 10 perchezitii domiciliare, intr-o cauza in care se fac cercetari pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si talharie.

Activitatile s-au desfasurat in municipiul Bacau si in patru comune din judetul Bacau, precum si in doua penitenciare din judetele Bacau si Dambovita.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada iunie - octombrie a.c., patru persoane, aflate in stare de arest preventiv in penitenciare, ar fi apelat telefonic persoanele vatamate si le-ar fi indus in eroare, atribuindu-si calitati oficiale.

''Sub pretextul ca rude apropiate persoanelor vatamate ar fi fost implicate in accidente rutiere, cei in cauza ar fi determinat victimele sa inmaneze unor persoane necunoscute intre 6.000 de lei si 25.000 de euro, pentru ingrijiri medicale in tara sau in strainatate, de care ar fi avut nevoie cei dragi. Sumele de bani, a caror valoare totala depaseste 406.000 de lei, ar fi fost ridicate de la locuintele victimelor de noua persoane din judetul Bacau, cu varste intre 17 si 39 de ani'', se precizeaza in comunicatul IGPR.

De asemenea, anterior perchezitiilor efectuate joi, in aceeasi cauza, politistii au depistat, in flagrant delict, doua femei, de 20 si 35 de ani, asupra carora au fost gasiti 33.000 de lei, bani ridicati de acestea de la persoane vatamate. In urma verificarilor, a reiesit ca cele doua nu ar fi cunoscut scopul ridicarii banilor, fiind angajate de cei banuiti pentru efectuarea unor activitati de curierat.

Politistii au pus in aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

''Fata de sase persoane, doua femei si patru barbati, s-a luat masura retinerii pentru de 24 de ore, urmand sa fie prezentate Judecatoriei Bacau, cu propunere de arestare preventiva'', se mai arata in comunicatul IGPR.