Inalta Curte de Casatie si Justitie a revocat masura controlului judiciar in cazul omului de afaceri Gheorghe Netoiu, urmarit penal de DNA intr-un dosar legat de dobandirea frauduloasa de la ADS a unui teren de 692 hectare plantat cu vita-de-vie, transmite Agerpres.

Instanta suprema a admis o plangere depusa de Gheorghe Netoiu si a revocat controlul judiciar impus de DNA omului de afaceri in data de 6 octombrie.

Decizia este definitiva.

Fostul deputat Dan Mihai Marian, oamenii de afaceri Gheorghe Netoiu si Luchi Georgescu sunt urmariti penal de DNA intr-un dosar legat de dobandirea frauduloasa de la ADS a unui teren de 692 hectare plantat cu vita-de-vie. Acuzatiile sunt de abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu, instigare la complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, spalare de bani.

In acelasi dosar sunt urmariti penal Vasile Catalin Cupsan, la data faptei secretar general al Prefecturii Vaslui si secretar al Comisiei Judetene de Fond Funciar Vaslui; Gabriela Luca (fosta Stan), functionar in Prefectura Vaslui; Daniel Prunila, la data faptei membru al Comisiei Judetene de Fond Funciar Vaslui, respectiv de director al OCPI Vaslui; Tudor Stafie, fost primar al municipiului Husi; Emanuela Mocanu (fosta Mardare), reprezentant punct de lucru Husi al unei societati viticole.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2007, o societate viticola controlata de Gheorghe Netoiu a dobandit in proprietate, in mod fraudulos, la preturi sub valoarea de piata, suprafata totala de 692,685 ha plantata cu vita-de-vie, situata pe amplasamentul fostelor plantatii ale SC Vidisamp SA Husi, judetul Vaslui, teren aflat in administrarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS).