Unsprezece copii cu varste intre 6 si 11 ani, din localitatea braileana Marasu, situata in Insula Mare a Brailei, au ajuns, joi seara, la spital, cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat la hramul bisericii din sat, noteaza Agerpres.

Elevii impreuna cu cadrele didactice de la scoala cu clasele I-VIII din Marasu au mers joi la pranz la hramul bisericii din localitate, unde au stat la masa, iar seara 11 dintre copii au acuzat dureri de stomac si varsaturi, motiv pentru care parintii lor au sunat la 112.

Potrivit informatiilor oferite Agerpres de dr. Florin Stefan de la Serviciul Judetean de Ambulanta, la fata locului au fost trimise trei ambulante, care i-au transportat pe copii la spital, acestia fiind internati la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Braila.

Secretara scolii din Marasu, Carmen Trifan, a postat pe o retea de socializare ca la hramul de sfintire a bisericii au participat 150 de adulti, intre care si toate cadrele didactice din scoala si peste 110 elevi.

In acest caz a fost declansata o ancheta pentru a se stabili cauzele care au dus la internarea celor 11 elevi din scoala cu clasele I-VIII din Marasu.