Politia din Focsani a declansat o ancheta dupa ce un barbat in varsta de 50 de ani a depus plangere impotriva consilierului primarului orasului, pe care il acuza ca l-a batut in sediul Primariei, relateaza News.ro. Angajatul Primariei neaga insa ca l-ar fi agresat pe barbat, spunand ca acesta s-a impiedicat si a cazut.

Reprezentantii Politiei Judetene Vrancea au declarat ca un barbat de 50 de ani a depus plangere la Politia Focsani impotriva consilierului primarului orasului, in acest caz fiind facute cercetari pentru lovire sau alte violente.

Barbatul sustine ca angajatul Primariei Focsani l-a bruscat si l-a agresat in sediul institutiei, reclamantul ajungand la spital unde a fost diagniosticat cu traumatism la umar.

Consilierul primarului din Focsani povesteste ca barbatul care l-a reclamat la Politie a venit, miercuri, la Primarie pentru a cere o adeverinta din care sa reiasa ca nu are datorii la bugetul local. Angajatele institutiei nu i-au putut elibera adeverinta solicitata, intrucat barbatul are o datorie la bugetul local de aproximativ 50.000 de lei, el locuind intr-o locuinta sociala pentru care nu a platit niciodata chiria sau utilitatile.

Barbatul ar fi provocat un scandal in sediul Primariei, injurand functionarii, motiv pentru care consilierul Dan Grigoras ar fi intervenit si i-ar fi cerut sa se calmeze sau sa paraseasca institutia.

"In 25 octombrie, la sediul Primariei Focsani a venit Varvara Geoni, cetatean roman de etnie roma, care locuieste intr-un imobil social al Primariei. Trebuie spus ca domnul Varvara Geoni are o datorie de 50.623 lei, formata din debite la chirie si utilitati. Pentru recuperarea acestei datorii uriase, Primaria Focsani l-a actionat in instanta inca din anul 2015, procesul fiind in continuare pe rolul instantei. (...) In fata mea, domnul Varvara a injurat si amenintat colegii de la compartimentul Fond locativ, ceea ce m-a determinat sa ii solicit sa renunte la tonul jignitor si sa paraseasca institutia. Am fost refuzat si injurat, drept pentru care i-am precizat ca voi chema fortele de ordine pentru a fi evacuat si amendat. Deranjat de atitudinea mea ferma, domnul Varvara a iesit furtunos din birou, continuand sa ameninte in fel si chip pe toti cei prezenti, moment in care s-a impiedicat de pragul usii. Sau s-a aruncat in mod teatral, dorind sa se victimizeze pentru a scapa (in opinia sa) de obligatiile restante", se arata intr-un comunicat de presa transmis de consilierul primarului Focsaniului Dan Grigoras.

Angajatul Primariei a precizat ca totul nu a fost "decat un circ ieftin", in final el rugand ofiterul de serviciu de la Primarie sa anunte fortele de ordine si serviciul medical de urgenta.

Incidentul a fost surprins si de camerele de supraveghere din Primarie. Pe inregistrare se vede ca angajatul institutiei a intrat in biroul in care se afla barbatul si, dupa cateva minute, reclamantul iese pe usa biroului ca si cum ar fi fost impins. Barbatul isi pierde echilibrul si cade, lovindu-se. Apoi, consilierul apare in usa unde continua o discutie cu barbatul cazut la podea, fara a-l ajuta sa se ridice.