Un monument ridicat in amintirea celor 64 de tineri care si-au pierdut viata in tragedia din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv va fi inaugurat duminica, la ora 12:00, in piateta din fata fostului club, a anuntat Asociatia Colectiv GTG 3010, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Inca de la inceputul anului ne-am dorit foarte mult ca acest monument sa existe si ne-am luptat cat am putut pentru realizarea sa. Nu vrem ca oamenii sa uite ce s-a intamplat pe 30 octombrie 2015, nu trebuie ca cei 64 de tineri care au plecat dintre noi sa fie uitati. Acest monument era necesar pentru ca atata timp cat oamenii au in minte ce s-a intamplat atunci, vor avea grija, pe viitor, sa evite orice actiuni care sa duca la astfel de tragedii", a declarat Eugen Iancu, membru fondator al asociatiei.

Monumentul este compus dintr-un soclu in forma de semisfera cu raza de un metru, facut dintr-un bloc de piatra de Dobrogea, numita "Codru de Babadag", si o sculptura din bronz, cu inaltimea de 1,60 metri. La baza acestuia vor fi cioplite numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridica la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4, iar restul din donatii.

Potrivit sursei citate, Asociatia Colectiv GTG 3010 isi doreste ca aceasta inaugurare sa reprezinte "schimbarea, trecerea de la coruptia care i-a ucis" pe tineri la un stat cu un sistem sigur.

Consiliul Local al Sectorului 4 a decis pe 5 octombrie acordarea unei sponsorizari de 220.000 de lei Asociatiei Colectiv GTG 3010 pentru constructia unui monument in Piata Bucur.