Raportarea infectiilor nosocomiale din spitale a crescut cu 25% fata de anul trecut, iar aceasta se va apropia, incet-incet, de situatia reala, a declarat joi ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, la conferinta cu tema "Criza sistemului medical romanesc. Accesul pacientilor la tratament", potrivit News.ro. Ministrul a precizat ca printre spitalele care nu raporteaza infectiile nosocomiale sunt si cele care apartin de Ministerul Transporturilor.

Vlad VoiculescuFoto: Privesc.eu

"Incet-incet o sa ne apropiem de adevar, o sa stabilim o crestere a frecventei de raportari", spune Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca printre spitalele care nu raporteaza infectiile nosocomiale sunt si cele care apartin de ministere si a dat ca exemplu in acest sens unitatile sanitare administrate de Ministerul Transporturilor.

In legatura cu raportarea infectiilor nosocomiale, Vlad Voiculescu a precizat ca printr-un set de ordine de ministru, care va fi prezentat in saptamana care urmeaza, vor fi eliminate pedepsele "atunci cand spunem adevarul": "Aceste lucruri trebuie imbunatatite. Avem reguli de raportare si traininguri, inclusiv finantate din fonduri europene."