Cativa zeci de angajati din Cluj ai Companiei Nationale Posta Romana au intrerupt lucrul miercuri noaptea din cauza esecului negocierilor cu conducerea centrala a companiei, anunta Agerpres. Angajatii cereau marirea salariilor cu 200 de lei precum si alte drepturi salariale. Aproximativ 40 de angajati ai centrului Regional de Tranzit din Cluj, care lucrau in tura de noapte, au intrerupt lucrul. In noaptea de miercuri spre joi nu s-a preluat corespondenta, fapt care a afectat si activitatea altor oficii postale din celelalte judete arondate Regiunii de Nord-Vest.

Potrivit liderului sindicatului Postei Cluj, Carol Sinka, lucrul a fost intrerupt spontan, in jurul orei 23:00, acesta fiind modul prin care angajatii au incercat sa protesteze fata de rezultatele negocierilor: "Nu am primit majorarea salariilor cu 200 de lei net si am primit 100 lei brut, in conditiile in care salariul mediu brut este de 1.300 de lei", a declarat Carol Sinka.

Acesta a semnalat si alte nemultumiri, legate de faptul ca postasii nu beneficiaza de anumite solutii tehnice pe care colegii lor din alte tari le primesc, de faptul ca de zeci de ani sortarea corespondentei se face manual sau de faptul ca greutatea mare pe care o cara zilnic le provoaca boli profesionale.

De asemenea, o problema grava este legata de deficitul de personal, la care se adauga o mare fluctuatie, cauzata tocmai de salariile mici.

Carol Sinka a precizat ca in noaptea de miercuri spre joi nu s-a preluat corespondenta, fapt care a afectat si activitatea altor oficii postale din celelalte judete arondate Regiunii de Nord-Vest.