Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB) l-a retinut miercuri, pentru 24 de ore, pe subprefectul judetului Giurgiu, Laurentiu Tintea, in dosarul in care se fac cercetari in legatura cu atribuirea unui contract de incasare online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier si pentru lipsa rovinietei.

Purtatorul de cuvant al PCAB, Magdalena Iuliana Olteanu, a declarat pentru Agerpres ca in acest dosar a fost retinuta si Marlena Hroniade, directorul Directiei de Taxe si Impozite Locale Giurgiu.

Procurorii PCAB si politistii de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat, miercuri, 14 perchezitii in Bucuresti si in judetele Cluj si Giurgiu, la sediul unor institutii publice si societati comerciale, precum si la locuintele unor persoane banuite de savarsirea infractiunii de uzurpare a functiei cu consecinte deosebit de grave.

Perchezitii au avut loc la sediul CNADNR, dar si la Directia de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Giurgiu.

Potrivit IGPR, din cercetari a reiesit ca functionari din Prefectura Giurgiu ar fi incheiat cu reprezentantii unei firme un protocol avand ca obiect incasarea online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier si pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, in numele si pe seama autoritatii administrativ-teritoriale, prin intermediul unei platforme online.

Platforma utilizata nu era insa acreditata si autorizata de catre institutiile abilitate pentru desfasurarea acestei activitati, se arata intr-un comunicatul al IGPR.

Potrivit sursei citate, ar fi fost incasati, in perioada iunie 2015 - iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentand contravaloarea amenzilor de circulatie achitate online, fiind vatamate drepturile si interesele unitatilor administrativ-teritoriale locale corespunzatoare domiciliului contravenientului sau locului de incasare, conform prevederilor legale in vigoare.