Barbatul retinut pentru tentativa de omor in cazul celor doi oameni ai strazii stropiti cu benzina si incendiati la Galati a fost arestat preventiv, miercuri, de Tribunal, anunta News.ro.

Magistratii Tribunalului Galati au admis, miercuri, propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 30 de zile formulata pe numele lui Stefan Alexandru.

Stefan Alexandru, in varsta de 49 de ani, este cercetat pentru infractiunea de tentativa de omor calificat savarsita in cazul a doi oameni ai strazi, prin cruzimi.

Pe baza imaginilor suprinse de camerele de supraveghere de la societatile comerciale din cartierul unde a avut loc incidentul, anchetatorii au format un cerc de suspecti si l-au identificat marti pe barbatul de 49 de ani.

"El a fost audiat de procurori, si-a recunoscut infractiunea, a precizat ca a avut un conflict anterior cu una dintre cele doua victime, fiind acuzat de aceasta ca i-ar fi sustras niste haine pe care si le pastra in adapostul respectiv, iar in noaptea respectiva trecand prin zona in care cele doua victime dormeau acoperite de cartoane a luat hotararea sa le aprinda adapostul pentru ca victima cu care avusese acel incident, acea discutie, sa nu mai faca acest lucru atunci cand il vede prin cartierul respectiv", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Galati, Liliana Istrate.

Totodata, barbatul le-a spus anchetatorilor ca in noaptea de 20 spre 21 octombrie nu era sub influenta alcoolului si ca a aprins deplin constient hartiile de ziar si le-a pus pe adapostul celor doi oameni ai strazii.

"Stia ca sunt victimele acolo, a verificat, a auzit zgomotele specifice pe care cele doua persoane care dormeau le faceau in timpul somnului, a stiut ca sunt acolo si a aprins acele hartii cu o bricheta pe care o avea asupra sa. Nu spune ca ar fi folosit material inflamabl, sustine doar ca a avut bucati de hartie de ziar pe care le-a aprins", a mai spus Istrate.

Agresorul le-a mai spus anchetatorilor ca nu este om al strazii, ca are o locuinta, dar nu are loc de munca. El a fost retinut marti seara.

Doi barbati, in varsta de 49 si 59 de ani, oameni ai strazii, au suferit arsuri grave, dupa ce au fost incendiati in noaptea de 20 spre 21 octombrie. Ei au fost transportati la Spitalul Judetean din Galati. Unul dintre acestia, care a suferit arsuri pe 65% din suprafata corpului, a fost transferat marti la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Oamenii din cartier au declarat imediat dupa incident ca o persoana necunoscuta, deranjata de prezenta celor doi in zona, i-a stropit cu benzina in timp ce dormeau si apoi le-a dat foc, iar flacarile au fost lichidate cu stingatoarele de la masini de catre cei care i-au auzit pe oameni strigand dupa ajutor.

Parchetul de pe langa Tribunalul Galati a deschis un dosar penal pentru tentativa de omor.