Presedintele director general al SRTV, Irina Radu, a declarat, miercuri, dupa o discutie, in Parlament, cu presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu (PNL), ca cele doua institutii media, SRTV si SRR, vor solicita o audienta la presedintele Klaus Iohannis si ii vor cere sa nu promulge legea prin care se elimina taxa radio-tv.

Cladirea TVRFoto: TVR

Irina Radu a precizat, dupa discutiile cu presedintele Comisiei de cultura, ca pozitia sa a fost foarte rezervata pentru ca nu a avut destule informatii.

"Este foarte ciudat sa se lanseze public discutia despre o asemenea modificare legislativa fara ca cel putin sefii acestor doua institutii sa fie macar implicati. Noi nu stim ce se intampla de la 1 ianuarie. In momentul in care am vazut ca nu capatam informatii, pozitia noastra a devenit mai ferma si insist pe aceeasi idee ca taxa ramane pentru noi prima optiune", a explicat Irina Radu.

Gigel Stirbu, a afirmat, miercuri, ca in cursul saptamanii viitoare comisia ii va chema la audieri pe premierul Dacian Ciolos si pe ministrul de Finante, Anca Dragu, pentru a discuta despre impactul adoptarii proiectului de lege prin care s-a eliminat, incepand cu 1 ianuarie 2017, taxa radio-tv, el afirmand ca cele doua institutii risca sa intre in colaps.

Gigel Stirbu a anuntat, dupa discutiile cu presedintii celor doua institutii media, ca in cursul saptamanii viitoare va solicita o intrevedere cu ministrul de Finante si cu primul-ministru.

"Va reamintesc ca ieri, in plen, initiatorul legii, domnul Dragnea, spunea ca anul viitor se vor gasi sumele necesare, respectiv un miliard de lei pentru ambele institutii. Stau si ma gandesc, asa, de unde domnia sa ia aceste sume sau de unde gaseste sursa bugetara pentru finantarea celor doua institutii? Inteleg ca ministrul de Finante a spus ca nu exista sursa de finantare pentru finantarea celor doua institutii si ca atare exista posibilitatea ca Guvernul sa atace la Curtea Constitutionala aceasta lege trecuta de Parlament", a aratat presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor.

Presedintele director-general al Societatii Romane de Radio (SRR), Ovidiu Miculescu, a declarat miercuri ca nu a adus niciun fel de amenintari liderului grupului PSD din Camera, inainte de votarea eliminarii taxei radio-tv, si a adaugat ca va analiza daca il va da in judecata pe Liviu Dragnea, pentru acuzatiile facute.

Ovidiu Miculescu a tinut sa infirme acuzatiile aduse de Liviu Dragnea, privind o convorbire cu liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, in care il ameninta, in cazul in care proiectul de lege trece de Parlament.

"Nu a existat nici un SMS si nicio convorbire. Nu am vorbit ieri (marti - n.r.) nici cu domnul Paslaru, nici cu vreun alt lider de grup, cu nimeni din PSD, absolut deloc si se poate demonstra acest lucru, exista desfasuratoarele convorbirilor si asa mai departe", a spus Miculescu.

Intrebat daca se gandeste sa ia masuri in privinta acestei acuzatii, in conditiile in care i-au provocat prejudicii de imagine, presedintele director general al SRR a spus ca se va face o analiza si, daca sunt alte aspecte pe care alte institutii le pot lamuri, probabil ca va trebui sa apere in primul rand institutia si apoi pe sine.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat, marti, in Parlament, pe Ovidiu Miculescu, ca ar fi trimis liderului deputatilor social-democrati, Florin Paslaru, un mesaj cu textul "O sa vedeti voi ce o sa patiti!". Declaratia liderului PSD a fost facuta imediat dupa ce plenul Camerei Deputatilor a adoptat prin vot unanim legea privind eliminarea unor taxe nefiscale.