Cursa TAROM RO371 care trebuia sa decoleze miercuri dimineata la ora 7.20 de pe Aeroportul Otopeni si sa aterizeze la Bruxelles la ora (locala) 9.10 a fost anulata din cauza unei defectiuni tehnice, anunta Mediafax.

"Aeronava programata sa decoleze in aceasta dimineata spre Bruxelles s-a intors aseara din ultimul zbor efectuat cu o defectiune tehnica aflata in curs de remediere", a transmis Biroul de Presa al TAROM.

"Pasagerii au fost reprogramati pe zboruri ale companiilor partenere sau pe urmatorul zbor al companiei TAROM, conform cu optiunile exprimate de acestia. Nu exista alte modificari ale programului de operare", au precizat reprezentantii companiei aeriene.

Ca urmare a mai multor incidente similare, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a cerut recent masuri suplimentare de control privind siguranta avioanelor aflate in portofoliul companiei de stat TAROM, iar verificarile sa fie efectuate si de catre alti angajati decat cei care le fac pe cele zilnice.

Compania Tarom va fi restructurata, iar pentru aceasta va fi ales un consultant strategic, al carui nume va fi anuntat in zece zile, a declarat, marti, la Europa FM, ministrul Sorin Buse. El a explicat ca acesta va recomanda "un alt tip de business" pe care sa-l practice TAROM si care sa duca inclusiv la reorganizarea rutelor, dar si la modernizarea sistemului de vanzare a biletelor.

In ceea ce priveste incidentele inregistrate la Tarom, ministrul Transporturilor a declarat ca nu sunt probleme de siguranta a traficului.