Guvernul va aproba miercuri un program-pilot prin care sa fie introdusa o masa calda zilnica sau pachet alimentar in cateva scoli. "Am ales cateva unitati de invatamant, care sunt deocamdata in acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite tocmai pentru a vedea in ce fel putem face eficient acest program si daca dupa acest an scolar, 2016-2017, acest proiect pilot confirma", a declarat premierul Dacian Ciolos.

Potrivt acestuia, obectivul este ca programul sa fie largit la nivelul intregii tari si combinat cu programele "Fructe in scoli" cu "Laptele si cornul in scoli".

Ciolos a mai spus ca e nevoie si de implicarea autoritatile locale pentru amenajarea unui "minim de infrastructura de primire in care copiii sa poata sa serveasca masa".

UPDATE Proiectul de OUG a fost aprobat.

Masa calda sau pachetul alimentar vor fi asigurate pentru elevii si prescolarii care participa la activitatile didactice in cele 50 de unitati scolare, in limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar si va inlocui programele 'Laptele si cornul' si 'Fructe in scoli', se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Suma necesara implementarii acestui program-pilot este de 34,674 milioane lei, iar finantarea va fi asigurata de la bugetul de stat. Autoritatile locale care implementeaza programul au posibilitatea sa suplimenteze finantarea din venituri proprii ale bugetelor locale. Autoritatile locale care nu sunt incluse in program pot stabili aplicarea lui in scoli sau gradinite in conditiile asigurarii finantarii din venituri proprii.