Guvernul va adopta miercuri normele de aplicare ale Ordonantei de Urgenta, aprobate la sfarsitul lunii iunie, care va permite acordarea de identitate copiilor care, din diferite motive administrative sau birocratice, nu pot sa primeasca un CNP la nastere, a declarat premierul Dacian Ciolos, la inceputul sedintei Executivului. Guvernul va mai aproba un proiect de act normativ privind constituirea la nivelul comunitatilor locale a unor centre de asistenta medicala comunitara integrata. UPDATE Guvernul a aprobat actul normativ.

"Astazi, o sa avem un proiect de hotarare de Guvern, prin care stabilim cadrul normativ pentru a acorda identitate copiilor care, din diferite motive administrative, birocratice sau de context, nu pot sa primeasca un CNP sau un act de identitate la nastere", a spus Ciolos.

Guvernul a aprobat la sfarsitul lunii iunie proiectul de Ordonanta de Urgenta privind inregistrarea nasterii copiilor. Modalitatea de intocmire a actului de nastere si inregistrarea tardiva a nasterii au fost simplificate, in scopul reducerii numarului de copii neinregistrati in registrele de stare civila si, implicit, pentru asigurarea accesului minorilor la serviciile de sanatate, asistenta sociala, educatie.