O noua cursa a companiei Tarom a inregistrat, marti dimineata, o intarziere de peste 3 ore, din cauza unor probleme tehnice ale aeronavei, au declarat pentru News.ro surse aproapiate companiei. Cursa Bucuresti - Iasi, programata pentru ora 8:00, are o intarziere de peste 3 ore si urmeaza sa decoleze abia la 11:35.

Avion ATR al companiei TAROMFoto: Hotnews

Cursele interne, precum cele intre Bucuresti si Iasi, sunt efectuate de obicei cu avioane ATR.

Intarzierea vine dupa un eveniment similar care a avut loc luni, cand cursa Bucuresti - Sofia si zborul retur, de la Sofia spre Bucuresti, au inregistrat intarzieri de peste 4 ore din cauza unei defectiuni la sistemul de comunicatii al aeronavei.

"Cursa Tarom cu destinatia Sofia a decolat cu intarziere din cauza unor disfunctionalitati la sistemul de comunicatii al aeronavei. Echipa tehnica a efectuat toate operatiunile necesare pentru restabilirea sistemului in cauza. Ca urmare a acestei intarzieri, si programul zborului RO605/6 catre Timisoara va fi antarziat", a precizat luni Tarom.

In ultima luna au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, in special din cauza unor defectiuni tehnice.

La sfarsitul lui septembrie, o cursa Tarom spre Amsterdam s-a intors la Bucuresti din cauza unei defectiuni la instalatia de climatizare. Apoi, joi, 13 octombrie, un avion cu destinatia Iasi a ratat decolarea de pe aeroportul Henri Coanda, din cauza unei probleme tehnice.

Vineri, o cursa Tarom pe ruta Bucuresti-Timisoara a fost amanata doua ore din cauza defectarii unui difuzor.

In plus, cursa Bucuresti-Iasi, care urma sa decoleze, vineri 14 octombrie, la ora 17.20 de pe aeroportul Henri Coanda, a fost anulata, unul dintre pasageri reclamand ca reprezentantii companiei nu au oferit nicio explicatie.

In urma acestor incidente, Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a cerut in urma cu o saptamana masuri suplimentare de control privind siguranta avioanelor aflate in portofoliul companiei de stat Tarom, iar verificarile sa fie efectuate si de catre alti angajati decat cei care le fac pe cele zilnice.

Tarom opereaza in prezent cu 22 de aeronave, dupa ce unul dintre aparatele Airbus A310, cumparate in 1992, a iesit din uz pe data de 12 septembrie. Compania ia in calcul pastrarea unei flote de 21 de aeronave in sezonul de iarna, dupa ce a doua aeronava de acelasi tip va iesi din uz in data de 31 octombrie