Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, impreuna cu procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, efectueaza, marti dimineata, perchezitii la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, 13 mandate de aducere urmand a fi puse in aplicare, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al IJP, 19 perchezitii au loc in municipiul Bucuresti si in judetele Prahova, Calarasi, Dambovita si Ilfov, persoanele vizate in cauza fiind banuite ca, in perioada 2010 - 2014, ar fi creat un circuit fiscal fictiv prin intermediul a 16 societati comerciale, avand ca scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat in vederea obtinerii unor beneficii materiale substantiale.

Astfel, in baza facturilor fictive de achizitii emise de firmele "fantoma", persoanele banuite ar fi dedus in mod nelegal TVA si s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit.

In acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 2.318.704 lei.

De asemenea, suma de 1.112.401 lei a fost supusa procesului de spalare a banilor prin efectuarea mai multor operatiuni financiare, constand in transferuri bancare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societatilor.

In urma perchezitiilor, 13 mandate de aducere vor fi puse in aplicare, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.

Activitatea este sprijinita de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile 'Matei Basarab' Ploiesti.