Parchetul de pe langa Tribunalul Galati a deschis un dosar penal pentru tentativa de omor prin incendiere in cazul celor doi oameni ai strazii care au ajuns vineri la spital cu rani grave dupa ce o persoana necunoscuta i-ar fi stropit cu benzina si apoi le-ar fi dat foc, fara ca anchetatorii sa aiba deocamdata vreun suspect, transmite News.ro.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, Liliana Istrate, a declarat, luni, ca in cazul celor doi oameni ai strazii a fost deschis un dosar penal pentru tentativa de omor prin incendiere, iar procurorul de caz urmeaza sa stabileasca mijloacele de proba ce se vor administra in continuarea urmarii penale.

Pe de alta parte, anchetatorii incearca sa identifice persoana care i-ar fi incendiat pe cei doi barbati, fara sa aiba deocamdata vreun suspect.

Barbatii sunt internati la Spitalul Judetean din Galati, unul dintre fiind in continuare in stare grava, cu arsuri pe 65 la suta din suprafata corpului, in timp ce celalalt este stabil, cu arsuri pe 21 la suta din suprafata corpului, potrivit medicilor.

Un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Galati a intervenit, vineri, intr-un cartier din municipiul Galati, pentru a acorda primul ajutor in cazul celor doi barbati, in varsta de 49, respectiv 59 de ani, care au suferit arsuri grave, dupa ce ar fi fost incendiati.

Ulterior, barbatii au fost transportati la spital. Oamenii din cartier spun ca o persoana necunoscuta, deranjata de prezenta celor doi in zona, i-ar fi stropit cu benzina in timp ce dormeau si apoi le-a dat foc, flacarile fiind lichidate cu stingatoarele de la masini de catre cei care i-au auzit pe cei doi in timp ce strigau dupa ajutor.

Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Galati.