Un avion usor despre care s-a spus initial ca fusese inchiriat de agentia de frontiera a UE, Frontex, s-a prabusit luni la putin timp dupa decolare in Malta, ducand la moartea a cel putin cinci persoane, au declarat martori si surse din aeroport pentru Reuters.

UPDATE 13.47Trei oficiali ai ministerului francez al apararii si doi contractori privati au murit in avionul ce trebuia sa efectueze o misiune de supraveghere in Mediterana, a spus ministrul francez al apararii, Jean-Yves Le Drian.

Momentul prabusirii a fost surprins de o camera de pe bordul unei masini:

UPDATE 11.45 Toate cele cinci victime erau francezi a declarat o sursa militara din aeroport pentru Reuters. Agentia Frontex a precizat ca niciun angajat nu a fost implicat in accident.

UPDATE 10.39 Un purtator de cuvant Frontex a spus ca avionul prabusit nu era inchiriat de aceasta agentie a Uniunii Europene.

Prabusirea, cel mai grav accident aerian din Malta pe timp de pace, a avut loc la ora 5.30 GMT (7.30 ora Romaniei). Avionul avea ca destinatie orasul libian Misrata.

Echipele de salvare cauta supravietuitori. Aeronava, un Metroliner cu doua motoare, poate transporta circa zece persoane.

Ziarul Times of Malta scrisese ca avionul a fost inchiriat din Luxemburg pentru a fi utilizat de reprezentantii Frontex.

Un martor a declarat pentru Times o Malta ca a vazut avionul decoland si ridicandu-se inainte sa se rastoarne brusc spre dreapta “si sa cada direct in pamant"

Un utilizator Youtube a postat un clip despre care afirma ca este cu interventia pompierilor la avionul prabusit: