Un autocar in care se aflau 38 de persoane, dintre care 26 de copii cu varste intre 14 si 17 ani, a lovit si rupt, sambata, in judetul Suceava, un stalp al retelei electrice a liniei feroviare, blocand traficul la o trecere la nivel cu calea ferata, transmite Mediafax.

Pompierii militari suceveni au intervenit cu trei autospeciale si doua ambulante SMURD, iar in sprijinul lor au venit membri ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Dolhasca, politisti, angajati ai CFR si o automacara de la o societate comerciala din zona.

In autocar se aflau 38 de persoane, din care 26 adolescenti cu varste intre 14 si 17 ani, care mergeau din orasul Salcea spre municipiul Pascani.

Toate cele 38 de persoane au fost monitorizate din punct de vedere medical de catre pompierii SMURD, dar nu au fost constatate probleme medicale deosebite.

Ulterior, persoanele au fost transportate cu doua microbuze ale primariei Dolhasca la un spatiu incalzit, unde li s-a oferit un ceai fierbinte. Dupa aproximativ o ora, un alt autocar le-a preluat, iar oamenii si-au continuat drumul.

Traficul rutier a fost oprit pentru aproximativ o ora, iar cel feroviar a fost blocat pana in jurul orei 13:00, cand s-a reusit evacuarea si mutarea autocarului intr-un loc sigur.

Angajatii CFR au remediat defectiunea la una dintre liniile de inalta tensiune, urmand sa rezolve problemele si pentru cea de-a doua linie.