Jucatoarea de tenis Monica Niculescu (locul 51 in clasamentul mondial) s-a calificat, joi, in semifinalele turneului WTA de la Luxemburg, dupa retragerea sportivei daneze Caroline Wozniacki (pozitia 17 WTA), care trebuia sa fie adversa romancei in sferturi, potrivit Mediafax.

Caroline Wozniacki, favorita cu numarul doi a competitiei, nu a fost apta de joc din cauza unei tulburari gastrointestinale. Wozniacki este una dintre cele mai in forma jucatoare din circuit, cu semifinale la Openul Statelor Unite si trofee la Tokyo si Hong Kong, toate pe suprafata dura.

De cealalta parte, Monica Niculescu (29 de ani) a pierdut toate cele sapte confruntari directe cu sportiva daneza. In penultimul act de la Luxemburg, romanca va juca impotriva olandezei Kiki Bertens (locul 22 WTA), cap de serie numarul 3. Bertens a pierdut doar cate patru game-uri in ultimele doua meciuri.

Pentru parcursul de pana acum la Luxemburg, Niculescu si-a asigurat 110 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 9.113 de dolari.

Niculescu se poate califica si in semifinalele probei de dublu de la Luxemburg, alaturi de Patricia Tig. Cele doua vor juca, joi, in sferturi impotriva americancelor Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey.

La finele lunii septembrie, Monica Niculescu a reusit prima finala WTA din acest an, la Seul, pierduta in fata ibericei Lara Arruabarrena-Vecino.