Localnicii satului Telna, din judetul Alba, spun ca sunt terorizati, de cateva saptamani, de un urs care a ucis si a mancat sapte vaci ale satenilor, dar si de o haita de lupi care a atacat turmele de oi, fara insa sa reuseasca sa ucida vreun animal, trasmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oamenii din satul Telna, care apartine comunei Ighiu, se plang ca un urs le ataca animalele aflate la pascut si pana acum a ucis deja sapte vite, care au fost descoperite ulterior mancate pe jumatate si ingropate.

Primarul comunei Ighiu, Traian Rusu, a declarat, joi, pentru News.ro, ca a primit numeroase sesizari din partea localnicilor care se plang ca un urs le ataca turmele de animale.

Edilul a spus ca a convocat, joi, comisia locala de evaluare a pagubelor produse de animalele salbatice, care a realizat un raport si l-a inaintat Prefecturii Alba solicitand sa dispuna masurile legale, dar si sa recomande autoritatilor silvice eliberarea unei autorizatii care sa permita ca animalele salbatice sa fie vanate.

"Avem o problema foarte grava in zona comunei unde un urs ataca turmele de animale. Sunt deja sapte vaci ucise, mancate pe jumatate si restul ingropate. De asemenea, exista si o haita de noua lupi care da tarcoale turmelor de oi, insa din fericire lupii nu au ucis inca niciun animal (...) Noi solicitam eliberarea unei autorizatii pentru vanarea acestor animale care au devenit periculoase", a mai spus Traian Rusu.

Potrivit edilului, in urma cu doi ani, localnicii din Ighiu s-au mai confruntat cu o problema similara cand alt urs a atacat, in repetate randuri, turmele de animale si a ucis numeroase vite si oi.