Regimul termic va fi caracterizat de valori in general apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade, exceptand jumatatea nordica a Moldovei, unde vremea se va mentine rece, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Vineri

In tara, cerul va avea innorari si pe parcursul zilei doar pe arii restranse va ploua slab in special in regiunile extracarpatice si la munte, iar seara si noaptea, ploile se vor semnala indeosebi in jumatatea de vest a teritoriului.

Pe crestele montane inalte, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp, indeosebi in nord-vest, dar si in zona Carpatilor Occidentali si in masivele din vestul Carpatilor Meridionali.

Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale mai ales in Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre 4 si 12 grade.

InBucuresti, vremea va fi in general inchisa, insa valorile de temperatura se vor situa in jurul celor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi noros si vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperatura maxima se va situa in jurul a 13 grade, iar cea minima va fi de 8...9 grade.

La munte, cerul va avea innorari si va ploua in special seara si noaptea, mai ales in masivele din vestul tarii. Pe crestele inalte, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita.

Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp in zona Carpatilor Occidentali si in masivele din vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale. Temperatura aerului va avea valori in general apropiate de cele normale pentru aceasta data.

Sambata

In tara vremea va fi in general inchisa, insa valorile termice ce urmeaza a se inregistra se vor situa in general in jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii restranse in rest.

Pe crestele montane cele mai inalte, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si izolat, in special in zona montana, 20...25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului indeosebi la munte.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 18 grade, iar cele minime intre 3 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zona litoralului.

La munte, vremea va fi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, va ploua, iar pe crestele cele mai inalte, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita.

Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si izolat, 20...25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului. Variatiile termice vor fi nesemnificative.