Elevii unei clase a VII-a de la Scoala 16 din Pitesti, care cereau transferarea unui coleg cu probleme medicale despre care spuneau ca ii ameninta si refuzau sa intre la ore, au renuntat, joi, la protest, potrivit reprezentantilor Institutiei Prefectului Arges, citati de Agerpres.

Protestul de la PitestiFoto: Facebook / 29 de copii in pericol

"Dupa trei zile de proteste, situatia de la Scoala Generala I.L. Caragiale s-a detensionat, astazi elevii clasei a VII-a B reintrand la ore. (...) Dupa o analiza a tuturor informatiilor legate de acest caz si dupa consultarea parintilor elevului, s-a convenit ca acesta sa efectueze in zilele urmatoare un consult medical de specialitate, urmand ca pe parcursul acestei perioade sa beneficieze de scutire medicala de la orele de curs. Numai dupa realizarea acestor investigatii medicale, coroborate cu rezultatele evaluarilor psihologice, specialistii vor putea stabili daca elevul isi va putea continua studiile in invatamantul de masa sau se va apela la o alta forma de invatamant, respectiv invatamantul special sau invatamantul la domiciliu", se precizeaza intr-un comunicat al Institutiei Prefectului Arges.

Conform aceleiasi surse, toate deciziile vor fi luate impreuna cu parintii elevului diagnosticat cu sindromul ADHD.

"In acest caz, toate masurile dispuse au avut in vedere interesul superior al copilului, asa incat acesta sa-si continue studiile si sa beneficieze de toate facilitatile pe care le ofera sistemul de educatie din Romania", se precizeaza in comunicat.

Cititi siMircea Miclea: Scoala, profesorii si parintii sunt insuficient pregatiti pentru cazuri precum cel de la Pitesti. Parintii sunt indreptatiti sa ceara siguranta copiilor lor in cadrul scolii, nu cred ca sunt indreptatiti sa ceara mutarea la o alta scoala