Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar sustine ca "s-au realizat progrese" in ancheta privind dosarul redeschis al Revolutiei si ca "in zilele urmatoare se va vedea" public acest lucru, transmite Mediafax.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"Doresc sa va asigur ca avem tot ceea ce trebuie pentru un plan de ancheta si in zilele urmatoare se va vedea ca s-au realizat niste progrese. In zilele urmatoare vom face cunoscut ceea ce s-a putut realiza pana in acest moment si ce avem noi, ce ne-am fixat in continuare in aceste cauze.(...) Eu nu as dori sa anticipez, dar eu zic, in cateva zile vom avea lucrurile clarificate", a spus marti Lazar.

Declaratiile au fost facute dupa sedinta de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), procurorul general fiind intrebat inca o data despre contextul intalnirii cu presedintele Klaus Iohannis la Cotroceni si discutia despre solutionarea dosarelor mai vechi de pe rolul Parchetului General.

Procurorul general a declarat pe 10 octombrie ca dosarul Revolutiei va fi finalizat in cursul anului viitor, precizand ca discutia cu presedintele Klaus Iohannis a avut loc in contextul in care Asociatia 21 Decembrie a fost in audienta atat la Parchet cat si la presedintie.