Curtea de Apel Bucuresti a decis marti ca fostul vicepremier Gabriel Oprea sa fie audiat, in calitate de martor, in dosarul in care Neculai Ontanu, fost primar al Sectorului 2, este judecat pentru luare de mita, transmite Agerpres.

Audierea lui Gabriel Oprea a fost ceruta de avocatii inculpatilor din acest dosar, inclusiv de cei care il apara pe Ontanu, la primul termen pe fond al procesului, desfasurat marti la Curtea de Apel Bucuresti.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 15 noiembrie.

Neculai Ontanu a fost trimis in judecata in iunie 2016 de DNA sub acuzatia ca, in perioada 2006 - 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

In dosar au mai fost deferiti justitiei Toma Sutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu si Aurel Radu.

Neculai Ontanu este acuzat ca a pretins si primit, in mod indirect, o suprafata de 1.500 mp cu o valoare de piata estimata la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Vacarescu din Sectorul 2 - o zona rezidentiala) si care a fost transferata de denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare fictive, catre doua persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele doua persoane sunt Loredana Radu si Aurel Radu.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mita pentru Neculai Ontanu ar fi fost revandut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Dupa vanzarea terenului catre Gabriel Oprea, Loredana Radu a obtinut de la Primaria Sectorului 2 o autorizatie de constructie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a si fost ridicat.