Comisarul sef Traian Berbeceanu sustine, dupa ce fostul presedinte al Romaniei a declarat ca a primit raportul sefului BCCO Alba Iulia in 2013, ca acel raport nu a fost niciodata trimis. Berbeceanu a declarat pentru Hunedoara Libera ca el a redactat intr-adevar raportul, fara a-l trimite, documentul aflandu-se pe laptopul ridicat de DIICOT in timpul perchezitiilor din octombrie 2013. Berbeceanu precizeaza ca a inmanat personal raportul sefului IGPR de la acea data, Petre Toba.

Traian Berbeceanu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Domnul Basescu minte! Nu e adevarat ca ar fi primit un raport de la mine, pe care l-ar fi directionat sefului IGPR. Se poate verifica si corespondenta de la cancelaria Presedintelui. Nu am trimis acel raport nici Presedintelui, nici Administratiei prezidentiale. Eu am redactat acel raport, pe care l-am inmanat personal sefului IGPR de la acea vreme, domnul Petre Toba. Pe laptopul meu am redactat rapoarte similare adresate presedintelui Traian Basescu si premierului de la acea data, Victor Ponta, dar nu le-am trimis! Acel laptop mi-a fost ridicat de DIICOT la perchezitiile din octombrie 2013. Perchezitiile informatice au fost efectuate ilegal de DIICOT - Structura Centrala, cu incalcarea procedurilor, fapt confirmat de Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti, instante care le-au declarat nule si le-au exclus ca probe in camera preliminara", a declarat Berbeceanu pentru publicatia citata.

Berbeceanu mai spune ca Basescu si alti politicieni, precum Elena Udrea, care au facut declaratii in legatura cu continutul laptopului sau nu aveau cum sa intre in posesia acestor informatii fara a fi instiintati de cineva de la DIICOT.

"Doamna Udrea a declarat ca s-au gasit tot felul de fotografii in laptopul meu, domnul Basescu, la fel, face afirmatii. Ca oameni politici, nu aveau cum sa afle ce s-a gasit la perchezitii, decat daca cineva din DIICOT i-a anuntat. Ceea ce este absolut halucinant! Dupa stiinta mea, divulgarea de date confidentiale din anchetele penale, ar putea fi incadrata ca fapta de natura penala", a mai declarat acesta pentru Hunedoara Libera.

Traian Basescu a declarat duminica seara la Romania TV, vorbind despre tensiunile dintre fosta sefa a DIICOT Alina Bica si procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, ca "dosarul Berbeceanu" a fost cel care a umplut paharul disputei dintre dintre cele doua.

Potrivit sursei citate, Basescu a afirmat ca a primit un raport trimis de comisarul sef de la acea data Traian Berbeceanu si ca l-a directionat spre IGPR. Fostul presedinte al Romaniei a mai spus, in legatura cu acest dosar, ca DIICOT a incercat sa plateasca o polita sefului BCCO Alba Iulia.