Politia va include in ancheta ursului impuscat si imaginile suprinse de o camera de supraveghere, filmarea urmand sa fie ceruta luni pentru a fi proba in ancheta, a declarat duminica, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ, Luciana Lazar.

Femeia si ursul din SibiuFoto: Captura Digi 24

"Despre imagini am luat la cunostinta ieri (...). Pe cale institutionala, pentru a fi proba in dosar, vor fi cerute in cursul zilei de luni", a precizat oficialul citat.

Imaginile au fost surprinse de o camera de supraveghere de la o banca aflata pe Calea Dumbravii din Sibiu, bulevardul pe care a fost vazut prima data animalul.

In cazul ursului impuscat la Sibiu a fost deschis un dosar penal.

Sibienii au sunat de 28 de ori, la 112, miercuri dimineata, timp de trei ore, pentru a semnala prezenta unui urs in oras, a anuntat Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Potrivit sursei citate, primul apel a fost la ora 5.20. Apelurile au fost transferate, potrivit competentelor, catre Dispeceratele de Urgenta ale Inspectoratelor de Politie, pentru Situatii de Urgenta, de Jandarmi si catre Serviciul de Ambulanta.

Miercuri, timp de peste trei ore, politisti, jandarmi, angajati ISU si doi veterinari de la Gradina Zoologica dotati cu pusti cu tranchilizante, la care s-a alaturat si un vanator, au cautat un urs care a strabatut Sibiul, trecand prin zone extrem de circulate din oras. La finalul operatiunii, ursul a fost impuscat, pentru ca tranchilizarea sa nu a reusit.