Ministerul Sanatatii a scos la concursul de rezidentiat de medicina generala, programat in 20 noiembrie, 3.477 de locuri, cu 52 mai multe decat numarul absolventilor din acest an, transmite News.ro.

In plus, au fost introduse sase specialitati noi, cinci dintre ele pentru pediatrie, respectiv cardiologie, gastro-enterologie, nefrologie, pneumologie si oncologie-hematologie pediatrica si microbiologie clinica.

La concursul de rezidentiat din data de 20 noiembrie, Ministerul Sanatatii a majorat numarul de locuri/posturi, pentru absolventii de medicina generala, medicina dentara si farmacie.

Este vorba despre 3.477 de locuri la medicina generala, in conditiile in care, in 2016, au absolvit medicina generala 3.425 de candidati, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii (MS), Valentin Popescu.

Concursul se desfasoara in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Inscrierile pentru concurs se fac prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie, in perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de patru ore. Intrebarile sunt diferite, in functie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este conditionata de obtinerea unui punctaj minim de promovare de 60 la suta din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.