Premierul Dacian Ciolos a discutat vineri cu responsabilii care coordoneaza autoritatile implicate in gestionarea evenimentului de la Sibiu care s-a soldat cu uciderea unui urs in intravilanul orasului, a declarat Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Potrivit acestuia, Ministerul Afacerilor Interne, Prefectul judetului Sibiu, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si ANSVSA i-au prezentat premierului rapoarte intermediare asupra evenimentului.

In acest context, Dacian Ciolos a cerut rapoarte complete ale situatiei pana luni, 17 octombrie, dupa ce institutiile cu responsabilitati isi vor finaliza si anchetele interne declansate deja, a mai spus Iolu.

Acesta sustine ca premierul a fost informat ca inca de saptamana trecuta, la nivelul MAI s-a inceput o revizuire a procedurilor exceptionale precum cel din Sibiu, iar Ministerul Mediului va prezenta pana joi, 20 octombrie, stadiul infiintarii Serviciului de Urgenta pentru Animale Salbatice (SUAS), procedura demarata, dar nefinalizata pana in acest moment.

Ursul care a fost ucis miercuri la Sibiu a fost impuscat prima data cu tranchilizant de catre un veterinar de la Gradina Zoologica, dar fara succes, iar dupa o jumatate de ora un vanator chemat in ajutor de politisti a omorat animalul, care se afla in curtea unei fabrici de mobila, in imediata apropiere a oamenilor, putand sa le puna viata in pericol, a precizat joi, pentru Agerpres, Tiberiu Ivancea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Sibiu.