Sambata, vremea se va mentine rece in regiunile extracarpatice, chiar deosebit de rece in Moldova, iar in celelalte regiuni valorile termice, in crestere fata de ziua precedenta, vor fi apropiate de normele perioadei, informeaza Mediafax. Innorarile se vor accentua treptat si, mai ales dupa-amiaza si noaptea, va ploua local in jumatatea de nord a tarii si izolat in sud. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. In Carpatii Orientali, mai ales in grupele nordice, cantitatile de apa pot depasi 10...15 l/mp.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vantul va avea intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane, iar in restul teritoriului va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 5 grade in nordul Moldovei, pana la 21 de grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 3 si 11 grade. Indeosebi dimineata, in zonele joase de relief, izolat se va semnala ceata.

La Bucuresti, vremea se va mentine rece. Cerul, variabil in prima parte a zilei, se va innora treptat, iar noaptea vor fi conditii sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 14 grade, iar cea minima de 6...7 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata.

Duminica, vremea va fi inchisa si rece, chiar deosebit de rece pentru aceasta data in regiunile extracarpatice, cu precadere in Moldova. Temporar va ploua in toate regiunile. In zona de munte, iar izolat, noaptea si in Transilvania si Moldova vor fi precipitatii mixte. In Carpatii Orientali vor predomina ninsorile. Pe arii restranse, in nordul si centrul teritoriului, cantitatile de apa vor depasi 10...15 l/mp.

Vantul va avea unele intensificari, mai ales in sudul, in centrul tarii si in zona de munte. Temperaturile maxime, mai scazute decat in intervalul anterior vor fi cuprinse intre 4 grade in Moldova si 16 grade in Banat, iar cele minime se vor situa, in general, intre 0 si 9 grade.