Noua migranti au fost prinsi de catre politistii de frontiera din Giurgiu in timp ce incercau sa intre ilegal in tara ascunsi intr-un camion incarcat cu produse de curatat, transmite News.ro.

Migrantii au fost depistati de catre politistii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu vineri, in jurul orei 3.00. Acestia se aflau intr-un camion condus de catre un cetatean turc in varsta de 45 de ani ce transporta produse de curatat pentru o societate comerciala din Polonia, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

"Actionand in baza unei analize de risc, politistii de frontiera au efectuat un control asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la deschiderea si verificarea compartimentului marfa, ocazie cu care, in interiorul acestuia, deasupra sacilor cu marfa, au fost depistate noua persoane de sex masculin", potrivit comunicatul.

Barbatii sunt cetateni turci si sirieni si au varste cuprinse intre 16 si 51 de ani.

Soferul camionului a sustinut in fata politistilor de frontiera ca nu stia de prezenta migrantilor in camionul sau.

Potrivit sursei citate, camionul, soferul si migrantii au fost preluati de catre Politia de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.