Un avion al companiei Tarom care trebuia sa ajunga la Iasi a ratat, joi seara, decolarea de pe Aeroportul Otopeni, din cauza unei probleme tehnice, aparatul fiind intors de la capatul pistei si readus in zona terminalului, in timp ce pasagerii au fost invitati sa coboare din aeronava, anunta News.ro.

TaromFoto: Tarom

Avionul urma sa plece la ora 20.35, de pe Aeroportul Otopeni cu destinatia Iasi, insa initial decolarea a fost amanata cu cateva zeci de minute.

In cele din urma, aparatul s-a indreptat catre pista, insa a ratat decolarea, din cauza unor probleme tehnice.

In aeronava se aflau cateva zeci de pasageri.

Unul dintre calatori, senatorul PNL de Iasi Mihaela Popa, a declarat pentru News.ro ca avionul se pregatea de decolare, a prins viteza pe pista, insa una dintre rotile aeronavei a intrat in vibratie.

"Senzatia a fost groaznica. Avionul a inceput sa ruleze pe pista, a prins viteza, insa una dintre roti a inceput sa vibreze. Pilotul a franat, iar aparatul a fost intors in locul de unde a plecat, pentru a fi remediata defectiunea. Apoi ni s-a comunicat ca trebuie sa coboram din avion", a mai spus senatorul Mihaela Popa.

Ea a precizat ca pasagerii au revenit in terminal, dar ca nu li s-a spus daca vor mai ajunge la Iasi in cursul serii de joi.

Ultima cursa aeriana Tarom Bucuresti-Iasi programata pentru joi a decolat fara probleme de pe Aeroportul Otopeni, la ora 21.40.

In 3 octombrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, declara ca flota companiei aeriene de stat Tarom nu este utilizata la standardele practicate de alte linii aeriene, gradul de ocupare nefiind la pragul de rentabilitate, iar unele aeronave trebuie inlocuite. El a precizat ca, pana la finalul acestei luni, trebuie ales un consultant care sa asiste Tarom in alegerea unor noi aeronave.