Guvernul ataca la Curtea Constitutionala legea de modificare a OUG 4/2016 privind scolile doctorale, sesizarea a fost depusa la Curte si sunt vizate "elemente de fond", au precizat, pentru Agerpres, surse oficiale.

Si PNL a depus joi o sesizare la CCR privind aceasta lege.

"Legislatia adoptata nu asigura protejarea dreptului de autor, care este un drept de proprietate", sustin aceleasi surse.

Premierul Dacian Ciolos declara miercuri ca regreta decizia pe care a luat-o Parlamentul in privinta modului in care se trateaza plagiatele.

"Regret decizia pe care a luat-o Parlamentul in privinta modului in care se trateaza plagiatele. Am luat niste masuri prin ordonante de urgenta, in urma cu ceva vreme, tocmai pentru a crea un cadru clar, profesional, obiectiv, de tratare a acestor cazuri de plagiat. Sigur, nimeni nu contesta si nici eu nu contest nevoia, importanta, utilitatea implicarii directe a universitatilor in tratarea acestor cazuri de plagiat", afirma Ciolos la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

In acest context, premierul spunea ca regreta si demisia lui Viorel Barbu din functia de presedinte al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).