"Acum vreo patru ani am scris, in cheie ironica si gust amar, un text despre un episod ciudat de prostie colectiva. Impuscarea ursuletului la Sibiu este deja un fapt tragic. Mi-e si greu sa scriu despre asta", a spus Vasile Dincu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Totodata, Vasile Dincu a facut referire la un text intitulat "Ursul contra Romania", pe care l-a publicat pe blogul sau in 21 septembrie 2012. In acest text, Dincu vorbea despre mobilizarea autoritatilor pentru a prinde un urs. "Romania aluneca spre liliputanism, asa li se pare copiilor. Adrian, fiul meu, m-a intrebat aseara de ce o tara ca a noastra, adica mare, am dedus eu, alearga de doua saptamani dupa un urs. Ce, imi zice el, suntem Andorra sau Liechtenstein? (...). Sunt sigur ca aceste tari mici, dar bine organizate, nu ar ajunge niciodata intr-o asa situatie penibila, chiar daca i-ar invada 20 de ursi. (...) Lupta autoritatilor cu fiara care a atacat Romania pare una fara sfarsit. Exact ca si prostia romaneasca", a scris la momentul respectiv Vasile Dincu.

Dincu a facut aceste precizari pe Facebook in contextul in care, miercuri, la Sibiu, a fost impuscat un urs care a ajuns pe strazile orasului. Ursul a fost impuscat pentru ca reprezenta un pericol prea mare, a anuntat IPJ Sibiu, precizand ca s-a incercat ca animalul sa fie tranchilizat, dar nu s-a reusit acest lucru.