Saptesprezece medici si asistente din Vaslui si Bacau, proprietara unei clinici private si un instructor auto au fost trimisi in judecata, miercuri, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, pentru ca ar fi eliberat fise medicale pentru permisul de conducere unor persoane bolnave.

Conform procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, 17 medici si asistente din judetele Vaslui si Bacau, proprietara unei clinici private si un instructor auto, acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, fals intelectual si instigare la fals au fost trimisi, miercuri, in judecata, transmite Mediafax.

Toti sunt acuzati ca ar fi facilitat mai multor persoane care sufereau de afectiuni grave obtinerea fiselor medicale necesare examenului pentru permisul de conducere.

Ancheta in acest caz a fost inceputa dupa ce presedintele Colegiului Medicilor Vaslui, dr. Mioara Dascau, a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, acuzand faptul ca se elibereaza fise medicale unor pacienti care sufera de afectiuni grave, fara ca macar sa fie consultati, printre pacienti numarandu-se si persoane care sufera de epilepsie.

Potrivit anchetatorilor, totul ar fi fost pus la cale de proprietara unei clinici private din Bacau, care a deschis in urma cu cativa ani un punct de lucru la Vaslui.