Toate scolile din municipiul Bacau au fost inchise miercuri, prin decizia primarului, care a anuntat pe Facebook ca a luat masura "pentru a evita orice situatie cu potential de risc pentru copii", in eventualitatea producerii unor inundatii, transmite News.ro.

Primaria Bacau a luat decizia ca toate scolile si gradinitele din municipiu sa fie inchise, incepand cu ora 11.00, din cauza riscului producerii de inundatii in unitatile de invatamant. In consecinta, toti elevii si prescolarii au fost trimisi acasa de catre conducerile unitatilor de invatamant.

"Pentru a evita orice situatie cu potential de risc pentru copii, va anuntam ca am luat decizia ca, incepand cu ora 11.00, toate unitatile de invatamant sa fie evacuate. Toti copiii pot pleca acasa. Ii rog pe parinti sa isi ia copiii acasa", a anuntat pe pagina personala de Facebook, primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula.

Intrebat de catre parinti care este riscul pentru copii, edilul a precizat ca "nu vreau sa riscam ca in jurul scolilor sa fie apa si copiii sa ramana blocati in interior".

Mai multe strazi si subsoluri de cladiri din municipiul Bacau au fost inundate miercuri din cauza cantitatii mari de precipitatii cazute in ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei fiind nevoie, in unele situatii, de interventia echipajelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau.