Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben si unul portocaliu, valabile miercuri pana la ora 21.00, respectiv pana la ora 18.00, avertizarile referindu-se la ploi insemnate cantitativ, lapovita si ninsori la munte si intensificari ale vantului

Cod portocaliu si od galben de ploi, lapovita si vantFoto: ANM

In intervalul mentionat, va continua sa ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile estice si in zonele montane si submontane se vor cumula peste 20 l/mp si izolat peste 35 l/mp.

La munte vor fi precipitatii predominant sub forma de lapovita si ninsoare, la altitudini mari, in special in nordul Carpatilor Orientali local se va depune strat nou de zapada, iar pe creste vantul va sufla cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea.

Intensificari ale vantului vor fi si in celelalte zone, indeosebi in sud si in est, unde rafalele vor depasi 50...55 km/h si trecator 65 km/h.

In celelalte zone din tara ploile vor fi in general slabe cantitativ si numai pe arii restranse se vor cumula 10...15 l/mp, inclusiv in zona municipiului Bucuresti.

Potrivit codului portocaliu, in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 50 l/mp.