Politistii, jandarmii, pompierii si angajati de la Zoo au impanzit miercuri unul din principalele bulevarde ale Sibiului, pentru a gasi un urs care a fost vazut aproape de centrul orasului.

UPDATE 08.49 Vanatorii adusi de autoritati au impuscat mortal ursul, transmite Digi 24. Potrivit sursei citate, animalul era speriat si exista riscul sa devina agresiv, fiind luat in considerare si faptul ca era ora la care elevii merg la scoala.

"Ursul a fost prins pe strada Lunga, in curtea unei fabrici. S-a incercat impuscarea cu tranchilizante, fara succes. A fost impuscat cu o arma de vanatoare", a declarat Luciana Baltes, purtator de cuvant al IPJ Sibiu, pentru Agerpres.

Alerta fusese data de la primele ore ale diminetii, dupa e mai multe persoane vazusera animalul aproape de centrul orasului.

"In municipiul Sibiu, zona Ibis, Somesului, se semnaleaza prezenta unui urs in libertate. Zona este impanzita de politisti, jandarmi, politie locala, pentru a gasi animalul. Nu este o semnalare falsa! Recomandam evitarea zonei. Va rog sa publicati pe orice cale pentru a preveni populatia. Perimetru posibil: intre Calea Dumbravii si Hotel Ramada", se arata in mesajul IPJ Sibiu transmis presei.

Alerta a fost declansata in urma unui apel la 112.

Ursul nu a scapat de la Zoo, fiind posibil sa fi venit in oras din Padurea Dumbrava, aflata la marginea orasului.

Este pentru prima data in ultimii ani, cand un animal salbatic se apropie atat de mult de zona centrala a orasului, de zona hotelurilor unde sunt cazati foarte multi turisti.

Sibienii din cartierul Valea Aurie, situat la marginea orasului, aproape de Padurea Dumbrava, au mai fost sfatuiti in 2011 sa nu iasa din case, dupa ce un tigru a scapat de la Gradina Zoologica. Atunci autoritatile au fost in alerta, animalul salbatic fiind impuscat, pentru mai multa siguranta.