Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, marti, o avertizare cod portocaliu de inundatii, valabila de miercuri pana joi, pe rauri din judetele Harghita, Neamt, Bacau, Vrancea, Vaslui, Iasi, Galati, Constanta si Tulcea, potrivit News.ro.

In intervalul miercuri, ora 6.00 - joi, ora 6.00, pe rauri din mai multe bazine hidrografice din jumatatea de est a tarii este valabil un cod portocaliu de inundatii.

Avertizarea hidrologilor vizeaza urmatoarele bazine hidrografice: Trotus superior si afluenti (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna - bazin superior si afluenti (judetul Vrancea), Barlad superior si afluenti (judetele Vaslui, Iasi, Bacau, Vrancea si Galati), afluentii mici aferenti cursului mijlociu si inferior al Siretului (judetele Bacau, Vrancea si Galati), afluentii mici ai Prutului, aferenti sectorului aval sistemului hidrografic Dranceni (judetele Vaslui si Galati) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice Putna, Trotus si Barlad, precizeaza INHGA.